Saturday, 22 September 2012

Sejarah BOS!

Biar gambar-gambar ini berbicara. Enjoy!

Tahun 2010








Tahun 2011

























Tahun 2012































JUMPA LAGI DI MUSIM HADAPAN.
KITA SUPPORT PASUKAN JOHOR DALAM LIGA PERDANA MUSIM DEPAN. LUASKAN KUASAMU JOHOR!

19 comments:

  1. tahinah bos. sbb semakin berkembang.
    dulu, aku x pernah amk tau pasal bola sepak johor. sampailah aku join korg, akhir tahun 2011. aku terpanggil tuk join bos sbb tgk smngt korg tron stadium. berdiri. chant 90 mnt. hanya tuk team drpd liga perdana. aku salute tgk spirit korg. rasa syg korg kt negeri. aku bangga tgk taktikal permainan johor dan pentadbiran pasukan johor smkn gah di bwh kendalian tmj. itu 1 perubahan yg besar tuk kembalikan zaman kegemilangan bola sepak johor. scra jujur, aku bangga sgt dgn korg sebab, semangat korg yg terus menerus menyokong x kira mng kalah. smngt korg tu mampu meresap msok dlm diri org lain especially anak2 muda tuk sama2 join korg, sama2 support pasukan kesayangan kita, JOHOR! teruskan usaha bos. salam hormat drpd aku. selamanya MERAH BIRU PUTIH!
    -bdkbarubljr-

    ReplyDelete
  2. tahniah sekalung budi untuk bos.
    kami rakyat johor bersatu padu..
    teruskan kegemilangan bola sepak johor..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.... aq anak jati Johor x pena tau adenye STU / BOS....aq tgk kt blog nih, nk nangis aq tgk pic2 yg dlu2... sedih sbb xde sesape.... Skrg kerana BOS,JDT semakin dikenali bahkan smapi ke luar negara..... Teruskan Usaha B.O.S ... tahniah n terima kasih aq ucapkan tok slame nih terus stia menyokong JDT....aq pun akan terus sokong JDT smpai bila2.... LUASKAN KUASAMU HARIMAU SELATAN !! HIDUP JDT!! SELAMANYA BIRU MERAH PUTIH!!

    ReplyDelete
  4. Ta sangka korang bemula betol2 dari bawah,siyes tak pcya la aq kowg dlu bebekalkan kain rentang je..dgn supptr yg bpe org je..korang mmg spptrs johor yg plg setia ..aq bgga dgn korang tgk skg ko ad puluhan ribu pnykg kt lua..tabik spring tok u olls bos..semoga kte trskan slmaa2nye..
    SETIABERSAMAMUJOHOR

    ReplyDelete
  5. I'm proud with u bos!! Meremang bulu roma n sebak tgk mula2 korg wujud. Tanpa jemu and malu korg setia bersama.. n now all Johorian together with u bos..utk apa?? Utk HIDUP MATI JOHOR! together we unite!

    ReplyDelete
  6. southern troop ultras . :-(

    ReplyDelete
  7. Pejal..! Pejal..!

    ReplyDelete
  8. Sokong2...solat jgn tinggal ye saudara2

    ReplyDelete
  9. Start dgn 9-10 org je?? Serius segan gila aku dgn pioneer BOS. Rasa mcm tak layak nak mengaku JDT fan tgk gambar2 ni. Kita start sokong bila dah naik jer..SALUTE!!!!! boleh tak admin letak profile pic sapa2 yg start ini ultra johor? Aku nak pegi tabik spring sorang2..

    ReplyDelete
  10. adminn macam nk dpt kan shirt official BOS kene signup BOS or macam mana??

    ReplyDelete
  11. salam.. aku ada permintaan la..korang xnak ker komersialkan tshirt bos ni? aku yakin ramai sebenarnya mencari tshirt ni termasuk aku. setiap kali dtg stadium aku pasti menjeling ke setiap gerai2 baju kot2 la terjumpa thirt b.o.s ni tergantung untuk dijual. aku yakin pasti ramai yg berasa bangga memakainya. Di kesempatan ini aku ingin takbik spring la kat korang kerana berjaya mewujudkan satu fenomena sokongan yg sangat patroitik dan tidak berbelah bagi kepada pasukan johor kita tidak kira samaada ketika menang atau kalah.harap kemeriahan bola sepak johor ini akan berkekalan.

    ReplyDelete
  12. Salam untuk semua..pertamanya tahniah kepada B.O.S kerana korang berjaya membuat satu revolusi baru kepada dunia bolasepak di MALAYSIA.

    Keduanya sedikit cadangan""mess with the best, die like the rest"" slogan korang yang aku rasa sedikit kurang sedap tapi cuba korang tukarkan ""mess"" kepada ""match"" aku rasa lebih sesuai ""match with the best, die like the rest"" dan ia juga merupakan judul salah satu lagu kumpulan "TANDUS"" yang juga berasal dari JOHOR.

    Dan apa yang paling penting aku suka cara korang, terbuka kepada semua.Untuk maklumat korang sepanjang musim 2013 aku sangat teruja dapat join korang melalak dihampir kesemua away games.

    Aku tak perlu t-shirt korang sebab yang aku tahu nawaitu aku hanya satu untuk menyokong pasukan MERAH BIRU.

    ReplyDelete
  13. ok....swius....x tw sal korang start kecik mcm nie....smpai skrg,,bsar yg amat...aq start join taon nie...sbb aq bngge ngok korang setia...chant 90 min...wlpn dah abeh game,,,,tetap chant smpai puas,,,pulak tu lagu nyer wt aq sronok,,,tq bos

    ReplyDelete
  14. Sesungguhnye korang mmg anak jati johor yg ada ketika susah senang team johor fa dulu... Salute, respect

    ReplyDelete
  15. terbaik la...mcm mne nak join bos

    ReplyDelete
  16. Waktu awal penubuhan, kerap berSMS tapi tak dapat join kumpul berlatih & gerak ke Larkin sebab komitmen kerja. Apapun, syukurlah from zero to hero. You all are truly champion. All the best & patuhilah undang-undang negara & undang-undang tuboh negri Johor. Luaskan kuasamu!

    ReplyDelete
  17. bangga dengan korang..dari ckit...sampai dapat satukan semua rakyat johor...amazing team...^_^ johorean_benut^_^
    always support the JOHor football

    ReplyDelete
  18. Ayuh j0h0..luaskn kuasamu..

    ReplyDelete